Bikupor

 Vi markands för tre typer av kupor dels isolerade träkupor i ramformatet lågnormal /HLS och dels en Trä / Halmkupa i ramformaten lågnormal / HLS samt en EPS kupa

Isolererad träkupor Lågnormal / HLS

Våra träkupor är tillverkade  av en av de största bikupetillverkarna i Polen. Ett företag med 30 anställda som enbart tillverkar bikupor och ramar. Företaget har hypermodern utrustning och deras produkter har mycket hög kvaliet. Stora leveranser till Ystad gör att vi kan hålla nere fraktkostnaderna. Genom att vi arbetar med låga marginaler i kombintion med låga frakt- och lagerkostnader kan vi erbjuda kompletta träkupor till priser som är vesäntligt lägre än vad de etablerade biredskapsföretagen kan erbjuda. SBRs nybörjarcheck som ger irabatt  gör att nybörjaren betalar ett ca 30 & högre pris jämfört med de priser vi har på träkupor. Jämför priserna hos olika leverantörer innan du köper en träkupa ! Tro inte att SBR-checken  är bästa alternativet.

 

OBS ! Första leveransen av trä och halmkupor har redan kommit. Leverans av EPS kuporna kommer i mitten av februari.

bruna-staplingskupor-150.jpgstaplingskupa-tra.jpg

 

bruna-staplingskupor-147.jpg

bruna-staplingskupor-141.jpg

 

Priser (inkl moms ) Isolerad stapelkupa, Lågnormal /HLS

 

1. Pollencollector                               450 SEK

2. Skatt/yngellåda Lågnormal             350 SEK

3. Skatt/yngellåda HLS                       300 SEK

4.  Bitömmare                                   135 SEK

5. Spärrgaller metall/trä                     135 SEK

6. Foderlåda                                      220 SEK

7. Tak                                               250 SEK

8. Varoabotten                                   220 SEK

 

Lågnormal, 4 sargar 

 •  Pris 2495 kr (Isolerat plåttak, 4 st LN sargar ,Toppventilation. Foderlåda, Bitömmare,Spärrgaller trä/metall, Varoabotten)

   

 • Lågnormal 2 sargar, HLS 4 sargar
 • Pris 2995 kr ( Ventilerat plåttak, Toppventilation, 2 st LN sargar , 4 st HLS sargar ,  Foderlåda, Bitömmare, Spärrgaller trä/metall, Varoabotten)

 

bruna-staplingskupor-160.jpg

 

 

 

 •  

   

   

   

   

   

  stugrod-staplingskupa.jpg

   

  Nu har vi en "Halmkupa" Årets leverans för säsongen 2018 har kommit.

 • Isolererad  Halmkupa, Lågnormal / HLS

 •  

 • Halmkupa lågnormal med sadeltak i halm

 • <div class="lightbox fleft"><a href="https://images.staticjw.com/bik/1278/gula-halm-aurora.jpg" rel="lightbox" title="Halmkupa Lågnormal"><img src="https://images.staticjw.com/bik/1278/mini-gula-halm-aurora.jpg"></a><div>Halmkupa Lågnormal</div></div>

 •  

 • Halmkupa lågnormal med isolerat plåttak
 •  

  Vår ambition är att marknadsföra kvalitetskupor till låga priser. Våra träkupor har högsta kvalitet och marknadens överlägsta lägsta priser. Priset på en lågnormal sarg för denna halmkupa är ugefär samma pris som de etablerade biredskapsföretagen tar för en isolerad träsarg. Vi har försökt köpa in dessa halmkupor i två år men inte lyckats. Hela deras produktion har varit uppbokad till yrkesbiodlare som köper yngellådor i Dadant.

 • Denna halmkupa är emellertid inte billig ! En LN sarg kostar 595 kr. (nästan dubbelt jämfört med vad vår isolerad träsarg kostar ) Denna halmkupa är inte bara vacker utan även en funktionellt mycket bra kupa. Yngelrummet blir naturligt ventilerat och ger bina en bra miljö med sunda och friska bin som följd (låg vinterdödlighet ) Halm är ett levande material som reducerar mögelbildning i yngelrummet till ett minimum. Vi har beställt  kompletta kupor med 4ggr LN Och HLS för nästa säsong. Årets leverans för säsongen 2018 har kommit. 

 • Priser (inkl moms ) Halmkupa stapelkupa, Lågnormal /HLS

   

  1. Pollencollector                               450 SEK

  2. Skatt/yngellåda Lågnormal             595 SEK

  3. Skatt/yngellåda HLS                       495 SEK

  4.  Bitömmare                                   135 SEK

  5. Spärrgaller metall/trä                     135 SEK

  6. Foderlåda                                      220 SEK

  7. Tak (isolerat Plåttak )                     250 SEK

  9. Varoabotten                                   220 SEK

  Prisexempel komplett kupa

 

 

          Lågnormal, 4 sargar 

Pris 3455kr ( Ventilerat plåttak, 4 st LN sargar i halm, Toppventilation. Foderlåda, Bitömmare,Spärrgaller trä/metall, Varoabotten

Pris 2915kr ( Ventilerat plåttak, 2 st LN sargar i halm, 2 st LN sargar isolerade träsargar,Spärrgaller trä/metall, Varoabotten)

 • Lågnormal 2 sargar, HLS 4 sargar
 • Pris 4245kr ( Ventilerat plåttak, 2 st LN sargar i halm, 4st HLS sargar i halm, Toppventilation. Foderlåda, Bitömmare,Spärrgaller trä/metall, Varoabotten

  Pris 3365kr ( Ventilerat plåttak, 2 st LN sargar i halm, 2 ´4st HLS sargar isolerade träsargar, Toppventilation. Foderlåda, Bitömmare,Spärrgaller trä/metall, Varoabotten

   

  Halmsargarna är kompatibla med våra träsargar så det är fullt möjligt att ha halmsargar för yngelrummet och träsargar som skattlådor.

   En mycket vacker kupa !!  En överlägset funktionell kupa vad gäller miljö i yngelrum. Denna halmkupa användes av många proffesionella biodlare i Polen Vi har ett antal i lager och ny leverans kommer först till nästa säsong pga att årets produktion är slutsåld hos tillverkaren (halmbrist ! )

  Polystyrenkupor (Langstroth,3/4 Langstroth )

   Vi kommer att ha  kupor i ramformaten Langstroth, 3/4 Langstroth,  samt Nuc-Mate i ramformatet 3/4 Langstroth.och Langstroth. Paradise Honey är marknadsledare i Europa och deras Beebox och Honey system anses av många (framförallt yrkesbiodlare ) som marknadens bästa 55.000 levererade kupor under 2013 talar sitt tydliga språk. Densiteten är 100 kg/kbm och polystyrenen är extra härdad och livsmedelsgodkänd. BeeBox är den enda kupan på marknaden som är tillverkad med denna metod. Yngel- skatt lådorna monteras av kunden på plats vilket innebär låga fraktostnader om de sänds med spedition.

  3/4 Langstroth, 6 st lådor

   

  Tak                                                    159 kr

  Foderlåda                                            200 kr

  6 st sargar 3 /4 langstroth á 181 kr                         1086kr

  Spärrgaller                                           30kr

  Nätbotten                                            171 kr

  Fluster justerare                                     50 kr

  Totalt                                                  1696 kr

  Dessutom behövs 60 st ramar 3/4 Langstroth ( omonterade Hoffman à 8 kr alternativt monterade och strängade Hoffman á 14 kr och 60 st vaxmellanväggar 3/4 langstroth á 8 kr kr )

  Givetvis kan enskilda delar köpas separat till ovanstående priser

  NUC-MATE

  Avläggarlåda i ramformatet 3/4 langstroth och Langstroth, 6 ramar som kan delas i två avdelningar med 3 ramar i varje. En "smart" avläggarlåda av högsta kvalitet som även möjliggör att övervintra på ett ekonomiskt sätt.

  Nucmate levereras komplett med nätbotten, sarg för 6 ramar, skiljevägg, foderlåda, tak och flusterförminskare

  Pris 600 kr

   

   

   

 • Polystyrenkupor (Lågnormal och HLS )                            Genom ett samrbete med ett Polskt  företag kommer vi att kunna erbjuda EPS (Expanderad polystyren ) av mycket hög kvalitet EPS (expanderad polystyren) tillverkas i  olika kvaliteter som anges efter tryckhållfastheten. Ingen tillverkare i Sverige tillverkar EPS med högre tryckhållfastheter än 400 kPa. Tryckhållfastheten i våra kupor är 700 kPa.

 • Bilder och priser kommer i slutet av januari. De modeller vi beställt är kompatibla med de EPS kupor som till verkas i Sverige (platt ovankant och platt undersida )