Fraktkostnader

bruna-staplingskupor-139.jpgkarta.jpg

Varje biodlare vet att frakter kostar pengar eller att det tar tid och kostar pengar att åka många mil till en biredskasaffär. Alla biodlare bor ej i närheten av en  biredskapsaffär.

Vår ambition är att kunna erbjuda fördelaktiga fraktkostnader tidigare framförallt till biodlare i södra Sverige. NU ÄVEN TILL BIODLARE I HELA SVERIGE. Detta är möjligt eftersom vi numera har ett mycket bra fraktavtal med DHL Fraktkostnaden är tyvärr en hög kostnad vad gäller honungsslungor, bikupor i trä och EPS, monterade ramar. Samtliga artiklar är skrymmande och frakttariffen är skrymmande gods.

En anledning till varför vi, så ofta vi kan, framhäver att vi har långa leveranstider är att vår ambition är att samordna transporter, vad gäller honungsslungor och träkupor.gäller framförallt södra Sverige och delvis norra Sverige eftersom vi levererar till DHLs godsterminal i Stockholm vad gäller leveranser till norra Sverige. Frakten till Norrland är betydligt lägre från Stockholm jämfört med om vi lämnar godset på terminal i Malmö.

En möjlighet är att biodlare själva  hämtar i Ystad (även helger) alternativt även i Göteborg (Kålltorp )  Då är "fraktkostnaden" noll.

 

Antalet  transporter med egen bil kommer under 2020 att vara färre än tidigare och DHL kommer att användas i större utsträckning.  Vi kommer att leverera till Stockholm så snart vi har full bil (35 kubikmeter ) Fraktkostnaden är scablonmässig 500 kr /slunga  och 100 kr / träkupa. 

OBS !!

I år ,2020 kommer vi att köra turen Ystad - Stockholm första gången den 24 mars Därefter så snart  vi har fullt lass ( 35 kubikmeter )Efter denna tur blir det arbete med bina och sändningarna sker då med DHL !!