Om oss

 

 

 

 

Maltikra är ett bolag som startade sin verksamhet år 2014. Vi har ingen affär utan bara ett lager beläget i utanför Ystad. Efter överenskommelse går det bra att hämta beställda grejor. Sedan 2005 har jag varit engagerad i biodling i Rumänien och Ungern. Vi har ett 100 bisamhällen utanför Ystad som pollinerar raps, äpplen och vitklöver

Vår ambition är att etablera oss som en seriös leverantör i Sverige vad gäller honungsslungor. Om den svenske biodlaren planerar och beställer i god tid kan vi leverera högkvalitativa slungor till låga priser.

Andra biredskapsföretag i Sverige har 3-4000 artiklar i sortimentet. Vår ambition är att begränsa antalet artiklar till ett fåtal, ca 30-40 st, av hög kvalitet och låg prisnivå. Utöver slungor kommer vi även att ha bikupor i trä,halm,EPS (expanderad polystyren ) bifoder, ramar och skyddskläder. Vi har inga ambitioner att bredda sortimentet utan ambitionen är att ha ett ltet sortiment med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Tyvär är honungsslungor, träkupor och monterade ramar inga bra artiklar vad avser fraktkostnader. Vi kommer att erbjuda förmånliga fraktkostnader (under våren )genom vårt leveransprogram i södra Sverige (Stockholm och söder därom )vad gäller självvändande helautomatiska slungor kommer de att säljas mot order och vad avser de små 4 ramars elektriska är vår ambition att dessa slungor är lagervara sålänge lagret räcker. Eftersom vi köper alla våra produkter direkt av tillverkaren har vi ba inköpspriser. Senaste året har biodling blivit mycket populärt inte bara i Sverige utan i hela Europa. Detta är både positivt och negativt. Det negativa består i att leveranstider är långa. Vi köper in produkter i nu under vintertid och får leverans i mars /april.Tidigare gick det lätt att göra ytterligare beställningar under maj med  relativt korta leveranstider. Detta betyder att vi förmodligen har svårt att leverera senare på säsongen pga av långa leveranstider

OBS !!

Under 2017 har vi levererat  turen Ystad - Stockholm 6 gånger och under 2018 kommer vi att göra detsamma från februari månad. Första tur är planerad till i slutet av februari( då alla slungor ankommit ) Senare under säsongen blir det arbete med bina och sändningarna sker då med DHL !! Och då kommer vi att fakturera verkliga fraktkostnader som övriga biredskaps företag gör. Så vill du minimera fraktkostnader beställ då tidigt !!