Planerade leveranser 2017

 

borrby-mammasbil-154.jpg

 

I månadsskiftet swepember /oktober kommer första leverasen av trä och halmkupor. Större delan av leveransen kommer att leveras under hösten, Restorder från i somras.  

Under 2014 och 2015 har vi levererat söder om Stockholm med egen bil. När vi nu utvärderar årets verksamhet var det lite order "före" säsongen och alldeles för mycket under säsongen.

Att utjämna leveranstrycket är nog inte lätt men 2017 kommer vi att ta nyttja DHL under högsäsong . Högsäsongen för biredskap sammanfaller med högsäsongen för biodlingen ! I år skall Biodlingen prioriteras ! Vi har redan nu ett antal order på slungor. Vi har en schablonfrakt på slungor ( 500 kr/ slunga ) vid leverans från egen bil. denna scblonfrakt gäller även 2017 vid tidig beställning. Vid beställnig och leverans under högsäsong  gäller DHLs taxa.

karta3.jpgkarta2.jpg

 

 

Ystad,(E65) Malmö, (E6 ) Helsingborg, Ängelholm, Halmstad, GÖTEBORG,Borås, Jönköping, Värnamo, Växiö, Kristianstad, Ystad.

Ystad, Kristianstad, Värnamo( E4), Jönköping, Norköping, Stockholm,SOLNA, Västerås, Örebro,Mariestad, Skara, Alingsås GÖTEBORG, Ystad

Under 2017 kommer leveranserna att ske efter behov,Bilen lastar 35 kubikmeter och målsättningen är att köra med "fulla lass"

Vad gäller leveranser norr om Stockholm och övriga orter som ej ligger utmed färdvägen för leveranser med egen bil kommer dessa leveransen att ske med DHL. Leveranser till orter norr om Stockholm kommer att ske från DHLs terminal i Stockholm för att reducera fraktkostnaden och jag tror vi har ett kanonavtal med DHL som är till gagn för biodlaren.

OBS !!

I år ,2017 har vi levererat under turen Ystad - Stockholm 4 gånger och nästa tur är ca den 20e maj ( då alla slungor ankommit ) Efter denna tur blir det arbete med bina och i maj sker sändningarna  med DHL !!