Blogg

 

RSS
4 Feb 2017:Om 3 månader börjar bina arbeta
11 Oct 2016: Nu är det 10 Oktober
4 Apr 2016:Ny samarbetspartner
1 Feb 2015: Nu har vi en slogan !
16 Oct 2013:Första slungleveransen
15 Oct 2013:Första leveransen våren 2013
15 Oct 2013:Handskar
15 Oct 2013:Kiev

10 Januari 2014

Hemsidan, tyvärr ej helt klar, har varit publik under 2 månader. Antalet besökare är drygt 2000 och vi har fått ett antal telsamtal och mailförfrågningar. Antalet beställningar är relativt få medan antalet som skriver och säger att det låter intressant och de skall återkomma faktiskt är ganska många. Om alla återkommer blir det definitivt leveransbekymmer till våren. Vi har köpt på oss slungor, bikupor och skyddskläder i begränsade mängder och idén är än en gång att ta beställningar tidigt (helst nu ) och leverera i april maj. När det är slut så uppstår problem vi kan inte leverera. Nog om detta.

Under 8-9 februari kommer vi att vara på Yrkesbiodlarnas årliga konferens i Skövde. Det är ett 10-tal företag som ställer ut och visar sina produkter och denna "utställningsdel" är öppen för allmänheten.

Vid sidan om förfrågningar om de produkter vi har har det kommit ett antal mail med frågor beträffande hur man skyddar sig mot och behandlar mot sjukdommar i Ungern, Polen etc. Jag är ingen expert på detta men sammanfattningsvis är detta problem stort även i Ungern. Jag har frågat min kompanjons svärfar som är en mycket erfaren och kunnig biodlare, Hans svar är det vanliga med ett ganska bra tillägg. Även om man avlar med sikte mot starka,friska och resistenta bin når man inte ända fram om grannen har sjuka bin. En ny lag beträffande biodling har införts i Ungern där det KRÄVS en "biodlarexamnen" då en bigård skall etableras. Okunniga biodlare är ett stort problem i Ungern. Bigårdarna ligger ganska tätt.

Om några få månader blommar rapsen !!! Olle

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)