Nu är det 10 Oktober

Nu har alla 65 samhällen fått sitt vinterfoder och nu är det 6 månader till de skall drivfordras. Biodlarsäsongen är slut men trots det efterfrågas kupor och ramar .Många vill måla och tråda så allt är klart till våren. Glädjande nog så säljs det ett antal kupor i veckan nu under lågsäsong.

Försäljningen har gått bra i år trots  endast 2 st annoser på Blocket. Mun mot mun metoden och tidigare kunder har återkommit.

För första gången i företagets historia så har vi nu bokat en annos i Sveriges Biodlares Riksförbunds nya broschyr som kommer att distribueras innan jul till de 12000 medlemmarna. Skall bli intressant och se hur besökssiffran på hemsidan och antalorder påverkas av denna annons.

 

Vi har fått första leveransen av halmkupor. En oerhört vacker kupa. En prydnad i trädgården. Kupan är inte bara vacker utan även funktionsduglig. Miljön i yngelrummet är överlägsen andra kupor Frisk luft genom "ventilerade" väggar och inget mögel i yngelrummet. Det tar 2 arbetsdagar för en person att tillverka en kupa med 4 st lågnormalsargar. Trots detta är priset överkomlig. Priset är bara lite högre än vad andra tar för en isolerad masonitsarg.

En ny produkt i sortimentet 2017

Foderpåsen efter 2 dygn.

Vår samarbetspartner EVROTOM är ett ledande företag på Balkan och i Ukraina vad gäller bi medicin och bifoder. Vi har valt att endast ta upp en av deras produkter vad gäller bifoder. En foderpasta med mineraler och vitaminer deras produkt APITOM-S De säljer ca 500 000 enkilos förpackningar av denna produkt, främst till yrkesbiodlare.

Vi kommer att lägga en order i Februari och sen försöka sälja vad vi beställt, 2017 är ett prov år. APITOM-S är dyrare än Apifonda men betydligt billigare än Neopoll. Båda dessa produkter finns på Balkan och där är Apitom marknadsledande

Frågan är hur konservativ är den svenske biodlaren Vågar han prova något nytt ??? Skall bli intressant och se hur denna produkt tas emot på den svenska marknaden. Vill den svenske biodlaren ge sina bin lite mineraler och vitaminer på vårkanten och spendera 24 kr /samhälle. Det är frågan

Ha en skön höst och vinter och snart är det vår

Olle

11 Oct 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)