Honungsslungor

Självvändande helautomatiska honungslungor

Helautomatiska självvändande slungor av toppkvalitet. Slungorna är tillverkade av företaget EVROTOM som är balkans största företag vad gäller redskap för biodling Slungorna har tysktillverkad elektronik är CE-märkta och har 2 års garantitid. Det Tyska företaget M & G Antriebreknik GmbH har utvecklat Honimat 160 / 250 som är det bästa på marknaden vad gäller styrsystem för självvändande helautomatiska honungsslungor. EVROTOMS slungor är inga " billiga " slungor tvärtom Slungorna är robusta och har senaste och bästa elektronik.

Vi har valt att ta in två varianter. Den 6 ramars med bottenmonterad motor (remdrift) och vad gäller den 8 ramars med toppmonterad motor (direktdrift )

Såväl 6 som 8 ramars finns dels för Lågnormal (2 st HLS) eller Langstroth (2 st 3/4 langstroth ) Samma pris oavsett ramformat,

Pris fritt Ystad

6 ramars 17.900 kr inkl moms

8 ramars 23.900 kr inkl moms

Vd gäller självvändande slungor så besäller vi dom i mitten av februari. Tyvär har vi en svag svensk krona (1 € kostar 10.50kr !! )

 Nedanstående länk är användarinstruktion på tyska.

Användarinstruktion

Ursäkta att bildera är vridna 90 grader !!

 

Radialslungor

 

Radialslunga helt i rostfritt av tppkvalitet CE- märkt och 2 års garantitid. 

Det säljs få radialslungor i Sverige jämfört med helautomatiska /självändande honungsslungor. I andra länder exvis Tyskland och Polen är det tvärtom. Där använder biodlarna radialslungor i i större utsträckning än självvändande slungor.

Vi har valt att endast ta hem en modell. Två alternativ  14 resp 20 ramar,  Slungan tar alla ramformat. Generellt kan man säga att det tar ca 2,5gånger längre tid att slunga i en radialslunga jämfört med en självvändande.   Priset är betydligt lägre än för en självvändade med motsvarande kapacitet

Pris fritt Ystad

14ramars 15500kr inkl moms

20 ramars 18500 kr inkl moms

I mitten av april kommer årets leverans av radialslungor

 

 

 4 ramars elektrisk slunga som

tar alla ramformat

 

Svensk - Slungan NYHET !!!  

Vi har låtit legotillverka en slunga som är vår egen konstruktion och design. Detta enligt vår strategi att i största möjliga utsräckning marknadsföra produkter där vi har ensamrätt i Sverige. Detta är ingen "billig" slunga, kvalitet och förstklassigt hantverk kostar. i april kommer årets leverans av denna slunga  Det är ett "antal" slungor i denna leverans när de är slut kommer nästa leverans om ett år. Om vi skulle beställa ytterligare en leverans är leveranstiden så lång att det är ointressant. Priset för slungorna i denna leverans är är 8500 kr !!Diameter 60 cm, tar alla ramformat (även Langstroth , motor 250 W, 2 års garanti. Pris   8500 SEK, ( Inkl moms fritt Ystad ) Fraktkostnad utmed rutten Ystad-Stockholm-Ystad är 500 kr.Det är inte bara priset på denna slunga som är bra utan även kvalitetsmässigt är denna slunga i topp. Diameter 60 cm ger en betydligt stadigare (voblar mindre )slunga än en med 50 cm diameter

 

 

Ny typ av avtäckningsutrustning

 

 

Nedanstående länk är ett youtube klipp där funktionen framgår ( Markera länken, CTRL C och klistra in i webbläsaren CTRLV )

Ny produkt på marknaden som rönt stort intresse. Avtäcknigskniven är måttanpassad till ramformatet lågnormal. Den pilformade rostfria kniven är uppvärmd genom en kanal med vattenånga. Avtäckningsvaxet samla upp i en nätkorg som står i en plastbehållare med avtappningskran för honung. En mycket praktisk lösning för en ren och effekiv avtäckning i slungrummet. Pris 8000 kr inkl moms Komplett inkl "bord" , plastkar och nätkorg.

Vi har ett antal i lager måttanpassade till vårt ramformat Lågnormal / HLS. ( går ej att använda till andra ramformat ) Detta är en ny produkt som visats på biodlarmässor och rönt stor uppmärksamhet

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)