Manuell Avtäckningsmaskin

Manuell Avtäckningsmaskin

Inom kort (i mitten av juni) kommer detaljerad information och en "filmsnutt" hur denna avtäckningsmaskin ser ut och fungerar. Vi har beställt ett stort antal avsedda för det Ungerska ramformatet NB och ett mindre antal anpassade till ramformatet Lågnormal/HLS. Ambitionen är att vi skall ha den produkt för leverans till midsommar. Priset kommer att vara strax under 10.000 kr.

I korthet kan avtäcknings"maskinen" beskrivas som ett avlångt bord tillverkad i syrafast stål. Bordet har en rektangulär öppning i vilken det sitter en pilformsd med ånga uppvärmd kniv. Ovan bordet finns en "släde" i vilken ramen som skall avtäckas placeras. Manuellt för man släden över kniven tar tillbaka släden och vänder på ramen för att täcka av andra sidan Och ramen är nu avtäckt. Kapacitet ca 2-3 ramar i minuten.

Avtäckningsvaxet faller ned i en nätkorg som står i ett plastkar med avtappningsventil.

Denna produkt har visats på biodlarmässor i östra Europa och rönt stor uppskattning. Uppfinnaren och producenten är ett litet företag med inte alltför stora resurser. Vi beställde ett antal i början av april och leveranstiden var 8 veckor eftersom de hade många beställningar.

En praktisk och effektiv lösning som gör det enkelt att ha rent och snyggt i det utrymme man hanterar avtäckningen Bilder och prisuppgifter kommer i början av juni !!!!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)